Помпео: Русија није умешана у цурење података о Бајденовом сину

© REUTERS / POOLАмерички државни секретар Мајк Помпео
Амерички државни секретар Мајк Помпео - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички Стејт департмент дели мишљење америчке обавештајне службе да није било „руских дезинформација“ у скандалу са електронском поштом Хантера Бајдена, изјавио је амерички државни секретар Мајк Помпео.

„Видео сам изјаву директора националне обавештајне службе Ретклифа и имам све разлоге да сматрам да ју је правилно разумео“, одговорио је Помпео на питање да ли Стејт департмент дели став који је изнео директор америчке обавештајне службе да Русија није умешана у објављивање компромитујућих доказа против противника актуелног председника Трампа на предстојећим изборима Џоа Бајдена.

Прошле недеље лист „Њујорк пост“ је објавио серију материјала заснованих на преписци наводно пронађеној на лаптопу Хантера Бајдена, који је пронађен у једном сервису у држави Делавер. Медијима је мејлове предао Трампов адвокат Руди Џулијани.

У једном мејлу који је објављен, а који је наводно послат Вадиму Пожарском, млађем саветнику управе украјинске енергетске компаније „Буризма“, Бајден је захвалио на састанку са Бајденом старијим. У другом писму, Пожарски тражи од Бајдена млађег да размисли како може да „искористи свој утицај“ да помогне компанији.

Ова открића су у супротности са тврдњама Џоа Бајдена да он није имао никакве везе са радом свог сина у „Буризми“.

Демократе су у објављивању материјала видели трагове „руске кампање за дезинформисање“, али је директор америчке обавештајне службе Џон Ретклиф изјавио да то нису потврдили обавештајни подаци.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала