Руски фонд за директне инвестиције: Борба око вакцина као напади животиња на појилу

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаВакцинация добровольцев против COVID-19 в Москве
Вакцинация добровольцев против COVID-19 в Москве - Sputnik Србија
Пратите нас
Геополитичке борбе око вакцине против вируса корона и покушаји подривања поверења у руску вакцину подсећају на борбу животиња на појилу које нападају једна другу, изјавио је на заседању дебатног клуба „Валдај“ директор Руског фонда за директне инвестиције Кирил Дмитријев.

„Мислим да је за учеснике пример битке око вакцине веома занимљив као пример геополитичке борбе уопште. Зато што је постала заиста токсична. Надали смо се да такве конфронтације неће бити, али она се дешава“, рекао је Дмитријев.

Он је упоредио ову борбу са борбом животиња на полију.

„Гледао сам много Дизнијевих цртаних филмова и оне се у њима не нападају (на појилу). Али проверио сам, заправо, животиње се на појилу међусобно нападају. И шта се сада дешава – људи са епидемијом вируса корона покушавају геополитички да нападну, између осталог, руску вакцину, покушавају да подрију поверење у њу и то на разне начине“, објаснио је директор Фонда.

Подсетио је да је чим је Руски фонд за директне инвестиције изашао на тржиште са тестовима за одређивање вируса корона, одмах су почели да га нападају са свих страна.

„Био сам изненађен, јер смо присутни у логистици, на интернету, у енергетици и тако даље. Никада није било толико напада и схватио сам да у фармацеутској индустрији људи не воле нове играче. Кад изађете са нечим новим, постојећи играчи на разне начине покушавају да вас сломе, задаве, да не дозволе“, објаснио је.

Дмитријев је додао да се исто догодило и са антивирусним леком, Авифавиром.

„Измислили смо лек који спасава животе, добили смо 500 негативних чланака који покушавају да униште овај лек. И након што је Јапан потврдио да је ефикасан, нико се није извинио, нико није рекао: Знате, напали смо вас што Јапан није регистровао, а сада је Јапан потврдио, извините, молим вас“, испричао је он.

Подсетимо, вакцина „Спутњик V“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету. Тренутно су у току пострегистрациона испитивања вакцине у којима учествује 40 хиљада добровољаца. Очекује се да ће први резултати пострегистрационих испитивања бити објављени у октобру-новембру 2020. године.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала