Трампов адвокат: Бајденов син на компјутеру држи слике малолетница

© REUTERS / KEVIN LAMARQUEАмерички председнички кандидат Демократске партије Џо Бајден на предизборном митингу
Амерички председнички кандидат Демократске партије Џо Бајден на предизборном митингу - Sputnik Србија
Пратите нас
Адвокат америчког председника Доналда Трампа Руди Џулиани изјавио је да су на лаптопу сина америчког председничког кандидата Џоа Бајдена пронађене непримерене фотографије са малолетним девојчицама.

У емисији „Њузмакс“ Ђулијани је показивао поруке које је, према информацијама часописа „Вашингтон ексзаминер“, Бајден млађи писао оцу о својој вези са Хели Бајден (удовицом свог брата).

Према порукама које је Трампов адвокат показао, Хантер Бајден је наводно писао оцу да га је Хели Бајден оптужила за непримерено понашање са малолетницима.

Њој се није свидело што голи Хантер разговара на Фејстајму са 14-годишњакињом чије је име намерно скривено у преписци. Како се наводи, девојчица је негирала овај инцидент.

Адвокат је навео да су поред ових порука Бајдена млађег у лаптопу пронађене и „бројне друге фотографије малолетних девојчица“. Џулијани тврди да су сви материјали које је добио почетком овог месеца предати полицији.

Џозеф Бајден - Sputnik Србија
Америчка обавештајна служба одбила да повеже компромитујуће доказе о Бајдену са Русијом

Преписка је постала доступна након што је власник сервиса, у коме је пронађен лаптоп сина америчког председничког кандидата, направио копију хард диска и дао га Џулијанију.

Прошле недеље је „Њујорк пост“ објавио неколико мејлова наводно заснованих на овој преписци. У једном мејлу, који је наводно послао Вадиму Пожарском, млађем саветнику управе украјинске енергетске компаније „Бурисма“, Бајден се захваљује на састанку са Џоом Бајденом. У другом писму, Пожарски тражи од Хантера Бајдена да размисли како може да „искористи свој утицај“ да помогне компанији. Ова открића су у супротности са тврдњама Џоа Бајдена да он нема никакве везе са радом свог сина у „Буризми“.

Саопштено је да је ФБИ запленио лаптоп и хард диск.

Архивска фотографија. Потпредседник САД Џо Бајден са сином Хантером Бајденом и сестром Валери Бајден Овенс и осталим члановима породице на Косову у августу 2016. - Sputnik Србија
Процурила тајна преписка која би могла да сруши Бајдена

Хантер Бајден радио је као саветник у управи „Бурисме“, зарађујући до 50.000 долара месечно. Трампове присталице сумњају да је Бајден млађи користио свог оца за лобирање.

Поред тога, сумњају да је Џо Бајден вршио притисак на украјинске власти да смени генералног тужиоца Виктора Шокина, који је истраживао компанију „Бурисма“. Џо Бајден је ово негирао, а демократе су публикацију назвале кампањом Кремља.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала