Ово је највиша функција на којој сам био: Дачић председник Скупштине, за 225, против један

© Tanjug / RADE PRELICПредседник Скупштине Србије Ивица Дачић
Председник Скупштине Србије Ивица Дачић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изабран је данас за председника Скупштине Србије.

За његов избор гласало је 225 посланика, а против је био један, самостални посланик Владан Глишић. Није било уздржаних.

Парламент је гласао јавним гласањем, односно прозивком посланика.

Дачић је по избору рекао да је место председника Скупштина Србије највиша функција коју је до сада обављао. Он је казао да ће парламент радити у најбољем интересу Србије и свих њених грађана.

Подсетио је да је први пут у Скупштину ушао 1992. године. „За мене је ово као повратак у завичај, повратак кући. Ја ово тумачим као велику част. Знате да сам био и председник Владе, и министар спољних и унутрашњих послова. Председник Скупштине Србије је највиша функција коју сам до сада обављао. Посебна ми је част и трудићу се максимално да успешно остваримо овај мандат у интересу Србије и свих грађана“.

Он је истакао да је за сваког државотворног политичара највећа част бити на челу највишег представничког тела и носиоца уставотворне и законодавне власти у Србији“, рекао је Дачић.

Дачић је казао да од оних, који су гласали против њега или нису гласали за његов избор, једино што тражи је међусобна толеранција за различита мишљења уз уважавање политичких разлика.

Захвалио се председнику Србије Александру Вучићу који, како је навео, није морао да предложи њега за председника парламента, имајући у виду изборне резултате.

Он је рекао да ће задатак парламента бити да допринесе политичкој стабилности и јединству у Србији.

„Ми нашу власт овде црпимо из народне воље и народног поверења и зато желим да кажем да ће наш задатак бити да допринесемо политичкој стабилности и јединству у Србији, јер уједињена Србија може да одговори изазовима који нас чекају. У складу са тим мој задатак као председника Скупштине Србије је да помогнем да Скупштина штити свој углед, своју улогу, свој интегритет, своје достојанство и да на најбољи могући начин остварујемо своју највишу законодавну власт у земљи „, рекао је Дачић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала