Мистерија у Ангелином комшилуку: Медији брује о „трону сотоне“ и „жртвовању људи“

Пратите нас
Један од највећих напада на уметност у послератној Немачкој догодио се пре више од две недеље када је око 70 артефаката на Музејском острву у Берлину поливено течношћу на бази уља. Медији спекулишу да су у напад умешани теоретичари завере.

На Музејском острву, локацији која је на Унесковој листи светске баштине, налази се пет чувених музеја.

Инцидент се догодио 3. октобра, на годишњицу уједињења Немачке, али није познато да ли је са намером одабран тај датум за напад.

На мети напада су били изложени предмети и уметнине у музеју Пергамон, Старој националног галерији и Новом музеју, а мрље су остављене на египатском саркофагу, скулптурама и сликама из 19. века.

Разлог напада – „трон сотоне“

Из извештаја полиције, који се појавио чак после 17 дана од инцидента, није јасно ко би могао да буде одговоран, али у немачким медијима се спекулише да су у нападу на артефакте били укључени следбеници бизарних десничарских теорија завера које се у последње време убрзано шире и Немачком, паралелно с порицањем пандемије вируса короне и дезинформацијама о њој.

Према мишљењу, коју присталице ове теорије завере пропагирају, музеј Пергамон је центар „глобалне сатанистичке сцене“ због реконструкције древног грчког Пергамонског жртвеника.

Ова тврдња је део шире теорије завере, чији следбеници верују да светом влада тајни сатанистичко-педофилски култ који жртвује децу и пије њихову крв како би се подмладио.

Немачки медији су у вези са овим инцидентом довели једног од највећих присталица горе наведених теорија завере Атилу Хилдмана који је раније на друштвеним мрежама тврдио да је реконструкција Пергамонског жртвеника у истоименом музеју у ствари „трон сотоне“ на ком немачка канцеларка Ангела Меркел „жртвује људе“.

Како наводи британски Индепендент, Хилдман тврди и да је Меркелова, чија је резиденција тачно преко пута Пергама, један од светских лидера који припрема вакцину против вируса корона како би починила геноцид.

Зашто је полиција ћутала данима

Би-би-си пише да разлог за полицијско вишедневно скривање информација о инциденту и даље нејасан, а информација је потврђена тек након што се полицији обратило више немачких медија.

Немачки истражитељи су се путем имејла јавили људима који су на дан напада купили карте за музеје у којима су оштећени артефакти, тражећи од њих више информација о инциденту.

Полиција је медијима рекла да није одмах изашла у јавност са информацијама о инциденту из „стратешких разлога“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала