У Хрватској и Словенији сваког дана све горе, спомиње се и потпуно затварање

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICЗагреб - обећани град за Украјинце?
Загреб - обећани град за Украјинце? - Sputnik Србија
Пратите нас
Нови дан донео је нове катастрофалне податке о ширењу вируса корона у Хрватској и Словенији. У обе земље и данас су пробијени рекордни у броју новозараених.

У последња 24 сата у Хрватској је забележено 1.563 нова случаја заразе вирусом корона, од којих је само у главном граду Загребу 705 новооболелих. Умрло је 13 људи од последица ковида 19.

У Словенији је, према последњим подацима, тестирањем потврђено 1.663 нових случајева вируса корона, што је нови рекорд дневних инфекција након 1503, колико их је било дан раније. Пет људи је преминуло услед заразе вирусом корона.

Представници словеначке владе данима упозоравају да се и даље очекује раст нових зараза, упркос уведеним строгим мерама, као што су делимични карантин који укључује и забрану кретања у ноћним сатима и окупљање више од шест особа.

Министар здравља Словеније Томаж Гантар и лидер стручног тима за ковид-19 Бојана Беовић изјавили су у среду да је медицинска струка још прошле недеље словеначкој влади препоручила „привремено потпуно затварање“ који би било на снази док се стање епидемије не смири, а укључивало би и затварање тржних центара и хотела, али влада засад жели оне мере којима ће балансирати између одржавања економске активности и јавног живота, а да се ширење вируса ограничи дисциплинованим понашањем грађана.

Од четвртка је на снази и нова мера према којој више не смеју радити биоскопи и културне установе.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала