Да ли Турска као НАТО чланица сме да пребацује милитанте у Карабах? Столтенберг избегао одговор

© AP Photo / Geert Vanden WijngaertГенерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг - Sputnik Србија
Пратите нас
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг избегао је одговор на питање да ли је понашање Турске, која, према многим изјавама, пребацује исламистичке милитанте из Сирије у зону војног сукоба у Нагорно-Карабаху, прихватљиво за земљу-чланицу Алијансе.

То питање постављено је Столтенбергу на брифингу након видео-конференције министара одбране НАТО-а. Уместо конкретног одговора на питање, он је рекао следеће:

„Дубоко смо забринути због сукоба у Карабаху, нарочито због жртви међу цивилним становништвом. Свим странама шаљемо јасан сигнал, а то је да борбена дејства морају престати“, изјавио је Столтенберг.

Раније је сиријски лидер Башар Асад изјавио у интервјуу за Спутњик да се милитанти из Сирије пребацују у Карабах и да Турска користи терористе из Сирије и других земаља у Нагорно-Карабаху, што Анкара категорички демантује.

И француски председник Емануел Макрон је раније изјавио да званични Париз располаже информацијама о томе да се борци из Сирије пребацују у Карабах како би учествовали у борбама. С тим у вези, председник Азербејџана Илхам Алијев изјавио је раније да Баку од Париза није добио доказе о пребацивању плаћеника у Карабах.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала