Медији: У Владу Србије улази „жена змај“

Пратите нас
Поједини медији као најозбиљнијег кандидат за ресор привреде који је водио Горан Кнежевић помињу директорку „Прве петолетке – наменска“ Анђелку Атанасковић.

Она је, иначе, изабрана за најбољег менаџера Југоисточне Европе.

Како подсећају Вечерње новости, њу је својевремено председник Србије Александар Вучић назвао „жена-змај“, алудирајући на то што је успела да оживи ову фабрику из Трстеника и да за две године оствари приход већи од 137 милиона евра.

Лист пише и да би међу новим лицима у Влади могла да буде и Маја Поповић на месту министра правде уместо Неле Кубуровић.

Маја Поповић је правник са огромним искуством, бивши судија, а сада саветник директора БИА Братислава Гашића. Била је и шефица кабинета првог човека агенције Александра Ђорђевића.

Ивицу Дачића на месту министра спољних послова требало би да замени актуелни генерални секретар председника Републике Никола Селаковић.

Промене ће се вероватно догодити и у ресору културе и екологије, где се као најозбиљнији кандидати помињу досадашња председница парламента Маја Гојковић и бивша председница општине Савски венац Ирена Вујовић.

Досадашњу министарку за европске интеграције Јадранку Јоксимовић могла би да наследи Сузана Грубјешић, која је својевремено била потпредседница владе задужена управо за ове послове.

Уместо Расима Љајића на место министра трговине, туризма и телекомуникација вероватно ће доћи досадашња државна секретарка у том ресору Татјана Матић.

Очекују се промене и у министарствима спорта, просвете, и рада и социјалне политике.

Како тврде извори Новости, наследник Зорана Ђорђевића у ресору социјале могао би да буде „велико изненађење за јавност“.

Вечерње новости пишу и да су социјалисти изразили жељу да би волели да воде просвету, а ако добију овај ресор могао би да га води досадашњи министар државне управе Бранко Ружић.

Подсетимо да је лидер СНС и председник државе Александар Вучић саопштио недавно да је Александру Шапићу намењено једно министарско место.

Шапић је јуче на питање да ли ће трећи са посланичке листе СПАС Ратко Дмитровић добити фотељу у Немањиној констатовао – „нисте лоше информисани“. Он је наговестио да би кадар СПАС-а могао да добије ресор за бригу о породици, деци и демографији.

Нове-старе шефове добиће Министарство финансија (Синиша Мали) и пољопривреде (Бранислав Недимовић).

Спекулише се да ће доћи до рокаде у ресорима одбране и МУП, па би тако Небојша Стефановић требало да преузме одбрану, а Александар Вулин полицију.

Министарка грађевине Зорана Михајловић могла би да промени ресор и да се врати у енергетику, коју је некада водила, преноси Б 92.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала