Ада Бојана нестаје: Ситуација алармантна

CC0 / Pixabay / Будући хотелско-туристички комплекс требало би да има најмање један хотел, стандарда четири плус или пет звездица, којим ће управљати реномирани међународни туристички оператер или оператери.
Будући хотелско-туристички комплекс требало би да има најмање један хотел, стандарда четири плус или пет звездица, којим ће управљати реномирани међународни туристички оператер или оператери. - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Ситуација на Ади Бојани је алармантна, плажа нестаје из дана у дан, а на појединим местима већ је нема.

Из Морског добра и Управе за воде поручују да конкретног решења још нема, а да досадашња привремена нису дала резултате.

Студија очувања и ревитализације плаже на Ади Бојани требало би да буде готова у децембру, али је јасно да се и пре системског решења које би овај документ требало да предложи нешто мора предузети.

Решења за санацију плаже на Ади Бојани, која нестаје, у овом тренутку нема, јасни су у Морском добру, преносе "Вијести".

350.000 кубика песка у претходне две године извађено је са рачве и ушћа Бојане, у оквиру пројекта продубљивања десног рукавца реке.

На то је према подацима Управе за воде до данас потрошено 2 милиона евра. Међутим, не зна се када ће плаже бити насуте.

Очекује се да Студија очувања и ревитализације плаже на Ади Бојани буде готова у децембру, али ни то није сигурно.

У међувремену, ХТП Улцињска ривијера покушава да спаси објекте. Први бунгалови су већ у води.

И док рибари указују да је плажа почела рапидно да нестаје од како је кренуло вађење песка са ушћа у огромним количинама, у Управи за воде сматрају да то не може бити узрок, јер је, како наводе, све рађено по пројекту који је строго дефинисан.

Из Морског добра најављују конференцију о овоме наредне седмице, када би се можда могло доћи до неког решења.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала