Српски дерби отвара турнир у Бечу — Ђоковић против Крајиновића у првом колу

© AP Photo / Michel EulerНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић састаће се са Филипом Крајиновићем у првом колу АТП турнира из серије 500 у Бечу, одлучено је жребом.

Тако ће српски дерби обележити прву рунду такмичења у аустријском граду у којем Ђоковић наступа после 13 година.

Ђоковић је 2007. освојио трофеј победом над Станом Вавринком у финалу и сада се враћа у Беч у покушају да скупи додатне бодове.

Он неће учествовати на мастерсу у Паризу, али ће му остати 1.000 бодова због прошлогодишњег тријумфа, па ће такмичење у Бечу бити права прилика да додатно увећа предност над другопласираним Рафаелом Надалом.

​Жреб је одлучио да га на старту очекује дуел са сународником, а уколико тријумфује, Новак иде вероватно на Борну Ћорића или Тејлора Фрица.

Уколико победи Крајиновића, Ђоковића у пројектованом четвртфиналу чека шести носилац Дијего Шварцман, који ће почети турнир против Душана Лајовића.

У полуфиналу се Ђоковићу предвиђа сусрет са трећим носиоцем Стефаносом Циципасом, у чијој четвртини су још Денис Шаповалов, Карен Хачанов и Григор Димитров.

Ни други носилац Доминик Тим неће имати лаган посао на старту, пошто наступ започиње против Кеија Нишикорија из Јапана.

Домаћег играча потом чека бољи из дуела Стан Вавринка-Кристијан Гарин, а онда два велика изазова у виду руских тенисера — Андреј Рубљов и Данил Медведев (полуфинале).

Турнир у Бечу почиње 26. октобра и траје до 1. новембра, а игра се за наградни фонд од 1.409.510 евра, преноси РТС.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала