Мистерија тела у контејнеру који је из Србије стигао у Парагвај: Откривено ко су могуће жртве

© AP Photo / Jorge SaenzТела пронађена у контејнеру који је из Србије стигао у Парагвај
Тела пронађена у контејнеру који је из Србије стигао у Парагвај - Sputnik Србија
Пратите нас
Алжирац Смаил Маучи, који тврди да је био пријатељ особа чија су тела пронађена у контејнеру у Парагвају, који је стигао из Србије, открио је могуће идентитете жртава.

Према његовим тврдњама, у питању је четворо Мароканаца, два Алжирца и један Египћанин, пише парагвајски портал АБЦ, преноси Танјуг.

Такође је навео да су у питању пријатељи, који су у Србији боравили три месеца.

„Нико од њих није одатле“, рекао је.

Тела пронађена у контејнеру који је из Србије стигао у Парагвај - Sputnik Србија
Пронађено седам тела у контејнеру који је из Србије стигао у Парагвај /видео, фото/

Према његовим речима, они су планирали да оду у Италију или Белгију, а укрцавање на воз који је у Србији био неколико сати на станици, где су се сакрили у контејнеру, било је непланирано.

Смаил Маучи је рекао је да је за трагедију сазнао од својих пријатеља путем информација објављених у медијима.

Власти Парагваја саопштиле су у петак да је у контејнеру с ђубривом који је послат из Србије пронађено најмање седам тела у фази распадања у насељу Санта Марија де Асунсион.

Према званичном саопштењу, контејнер је у власништву човека који се бави дистрибуцијом инсектицида, а који је терет отворио због јаког непријатног мириса који се ширио.

Парагвајски медији су претходно пренели да је, према пронађеним документима, реч о три младића мароканског порекла и једном Египћанину.

Према наводима тужиоца Марсела Салдивара, контејнер је напустио Србију 21. јула и стигао је раније ове недеље, преко Аргентине, у речну луку у предграђу Асунсиона, престонице Парагваја, пренео је Ројтерс.

Додао је да су код две особе пронашли лична документа, која показују да је реч о Мароканцима и да је пронађен рачун такси компаније из Србије, што наговештава да су ушли у контејнер у Србији.

„Претпостављамо да су стигли тамо из своје земље и да су планирали да отпутују до најближе дестинације, али нису добро израчунали дистанцу и нису преживели путовање“, рекао је Салдивар за Ројтерс.

Он је додао да ће се извршити провера руте контејнера, као и да ће се испитати мобилни телефони, који су пронађени заједно с телима.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала