Бајден: Русија је највећа претња за САД

© REUTERS / KEVIN LAMARQUEДемократски председнички кандидат на изборима у САД Џо Бајден са супругом Џил Бајден на митингу у Даласу
Демократски председнички кандидат на изборима у САД Џо Бајден са супругом Џил Бајден на митингу у Даласу - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички демократски председнички кандидат Џо Бајден назвао је Русију највећом претњом Сједињеним Америчким Државама на међународној сцени.
„Мислим да је тренутно највећа претња Америци, у смислу подривања наше безбедности и савеза, Русија. Друго, мислим да је наш највећи конкурент Кина“, рекао је Бајден у интервјуу за телевизију „Си-Би-Ес“.

Бајден је додао да будућност руско-америчких односа зависи од Сједињених Америчких Држава. Према његовим речима, приступ Вашингтона је да утврди да ли ће земље и даље остати конкуренти или ће то прерасти у „озбиљније ривалство у погледу односа снага“.

Доналд Трамп и Џо Бајден - Sputnik Србија
Кремљ о дебати Трампа и Бајдена: Такмиче се ко више не воли Русију

У октобру је кандидат за потпредседника америчке Демократске партије Камала Харис обећала да ће Бајден „сматрати Русију одговорном“ за било какву претњу америчким снагама. Раније је и сам Бајден тврдио да Москва најактивније покушава да утиче на предстојеће америчке изборе и да је због тога главна претња.

Русија је више пута негирала оптужбе за покушаје да утиче на демократске процесе у различитим земљама, а портпарол Кремља Дмитриј Песков назвао их је „апсолутно неоснованим“. Министар спољних послова Сергеј Лавров је, говорећи о наводном мешању Русије у изборе у различитим земљама, изјавио да не постоје докази који то подржавају.

Председнички избори у Сједињеним Америчким Изборима одржаће се 3. новембра. За место шефа државе боре се актуелни републикански председник Доналд Трамп и демократа Џо Бајден.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала