Које лекове користити за превенцију короне? Руско Министарство здравља дало препоруку

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаПроизводња лека против вируса корона за лечење ковида 19
Производња лека против вируса корона  за лечење ковида 19 - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство здравља Русије препоручило је за превенцију вируса корона умифеновир, рекомбинантни интерферон алфа (ИФН-α), а након контакта са зараженом особом и хидроксихлорокин.
„У светлу повећања броја оболелих од ковида 19, препоручљиво је користити медикаментозну превенцију за одређене групе становништва, укључујући медицинске раднике“, наведено је у документу.

Здравим особама и пацијентима из ризичних група - старијим и онима који пате од хроничних болести, Министарство здравља препоручује употребу рекомбинантног ИФН-α у облику капи или спреја, или умифеновира по 200 милиграма два пута недељно током три недеље.

При једном контакту са особом зараженом вирусом корона, Министарство је у режим превенције укључило хидроксихлорокин или рекомбинантни интерферон алфа заједно са умифеновиром.

Како је раније саопштило Министарство здравља, шест лекова може да се користи за лечење короне: фавипиравир, ремдесивир, умифеновир, хидроксихлорокин, азитромицин (у комбинацији са хидроксихлорокином) и интерферон алфа.

Према препорукама руског Министарства, за сада нема недвосмислених закључака о њиховој ефикасности. Употреба тих лекова дозвољена је уз одлуку лекарске комисије - уколико су потенцијалне користи за пацијента веће од ризика.

Прочитајте још:

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала