Микродронови: Ново руско супероружје?

© Sputnik / Vitaliy Timkiv / Уђи у базу фотографијаДрон на нишану снајперисте
Дрон на нишану снајперисте - Sputnik Србија
Пратите нас
У Русији ће се ускоро појавити ново оружје које ће значајно ојачати њен војни потенцијал, пише амерички часопис „Нешенал интерест“.

Према писању листа, руска војска ствара технологије које ће повећати свест војника о борбеној ситуацији, свешће на мининум њихове физичке напоре и смањиће ризик по живот.

Реч је о борбеној опреми нове генерације „Сотник“, коју је произвео „Ростех“, а која ће заменити садашњу униформу војника - „Ратник“. Перспективни егзоскелет биће опремљен великим бројем високотехнолошких компонената, од којих су неке већ направљене. Ради се о посебној противминској обући, противрадиолокацијској униформи и специјалној тканини која штити војника од откривања у инфрацрвеној светлости.

Таква опрема може да буде интегрисана са микродроновима, који ће, како је наведено, обезбедити предају информација о бојном пољу.

„Тренутно се формира изглед перспективне борбене опреме за војнике, за коју је предвиђено увођење елемената који побољшавају физичке способности војника“, изјавио је главни командант Копнених снага Русије генерал Олег Саљуков, а пренео часопис.

Прављење опреме за егзоскелет нове генерације трајаће од 2020. до 2023. године. Такође се очекује да ће „Сотник“ добити ново стрељачко оружје. Планирано је да јединице руских специјалних снага буду опремљене ултрамодерном опремом већ до 2025. године, а до 2030. године - целокупна руска војска.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала