Мир на Карабаху није заживео: Ракетиран азербејџански град Тертер

© SputnikВојници карабашке армије у близини импровизоване цркве на линији разграничења у Нагорно-Карабаху
Војници карабашке армије у близини импровизоване цркве на линији разграничења у Нагорно-Карабаху - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Јерменије Никол Пашињан констатовао је да режим прекида ватре који је јутрос ступио на снагу у Карабаху није заживео. Азербејџан, опет, оптужује Јереван за ракетирање града Тертер.
„Јасно је да још једном нисмо успели да сачувамо режим прекида ватре. Не знам каква ће бити реакција Минске групе (ОЕБС), али јерменска страна је урадила све како би се поштовало примирје и војска одбране (Карабаха) је била уздржана. Али, у другом делу дана можемо да констатујемо да нисмо успели да сачувамо примирје“, рекао је Пашињан у снимку, објављеном на фејсбуку.

Потпаролка министарства одбране Јерменије Шушан Степањан саопштила је да је војска Азербејџана данас чак и повећала интензитет напада, да користи артиљерију и тенкове, дуж линије раздвајања у Карабаху.

У међувремену, министарство одбране Азербејџана саопштило је да је јерменска војска ракетирала системима „Смерч“ град Тертер који се налази поред зоне борбених дејстава у Карабаху.

У Карабаху су оптужили Баку да сам користи ракетне бацаче. Како су навели, Азербејџан кости системе „Град“ и Смерч за ракетирање градова Мартуник, Мартакерт и Аскеран.

Подсетимо, амерички Стејт департмент објавио је синоћ заједничко саопштење министара спољних послова Јерменије и Азербејџана, Зограба Мнацакањана и Џејхуна Бајрамова у којем се наводи да јутро ступа на снаху хуманитарно примирје.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала