Настављена потрага за морнарима након експлозије на танкеру у Азовском мору

© Фото : Морспасслужба / Уђи у базу фотографијаОштећени танкер "Генерал Ази Асланов" на коме се десила експлозија на Азовском мору
Оштећени танкер Генерал Ази Асланов на коме се десила експлозија на Азовском мору - Sputnik Србија
Пратите нас
Због експлозије на танкеру „Генерал Ази Асланов“ на Азовском мору, отпао је и упао у воду део конструкције, али не постоји опасност од потапања самог брода, изјавио је за Спутњик представник Савезне службе за морски и речни саобраћај Алексеј Кравченко. Потрага за несталим морнарима се наставља.

„Нормално кретање пловила ометао је део пода палубе и бока – врло дугачак комад метала, који је експлозија избацила и који је висио осам метара испод кобилице, па је било тешко вући брод. С тим у вези, вршене су припреме за одсецање овог дела, али је јутрос део метала отпао“, објаснио је Кравченко.

Према његовим речима, тренутно је одлучено да се танкер одвуче на друго сидриште.

Танкер Генерал Ази Асланов оштећен у експлозији на Азовском мору, довучен је до луке Кавказ - Sputnik Србија
Објављен снимак последица експлозије на танкеру на Азовском мору /видео/

Настављена акција спасавања

Спасиоци су неуспешно прегледали 56 километара обале у потрази за морнарима који су након експлозије пали са танкера у Азовско море, а у понедељак ће наставити да претражују у Славјанском, Темрјукском и Приморско-Ахтарском рејону, саопштила је Главна управа за Краснодарски крај Министарства за ванредне ситуације Русије.

​Како се наводи, у 7 часова је настављена акција потраге за морнарима. У потрази учествује 71 особа и 20 јединица технике.

​Експлозија на танкеру на Азовском мору у ушћу Керчког мореуза догодила се у суботу. Од удара су три члана посаде пала у море и у току је потрага за њима. Још десет чланова посаде спасио је брод „Сиријус“ који је пловио у непосредној близини.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала