Улога природног гаса у геостратешким политикама

Пратите насTelegramOdyssey
Улога природног гаса као геополитичког чиниоца енергетске транзиције тема је коју све више истичу аналитичари енергетских политика, не само развијених земаља. То не треба да чуди ако погледамо процене међународних институција да ће природни гас постати водећи енергент по потрошњи у свету до 2050. године.

Због тога се намећу питања да ли греше европски политичари што више не консултују струку по питању европских али и енергетских стратегија појединачних земаља, како одговорити на кључне изазове који ће одредити развој тржишта природног гаса у блиској будућности… Поготово ако се има у виду актуелна економска криза, али и оријентација ЕУ да се у блиској будућности угасе термоелектране на угаљ и нуклеарке.

О значају природног гаса у креирању националних и глобалних економија, завршетку гасних инфраструктурних пројеката, међу којима је и ЛНГ терминал на Крку, као и будућим стратешким гасним инфраструктурним пројектима у Хрватској, региону и у Европи у данашњој „Енергији Спутњика“ Јелица Путниковић разговара са стручњаком за гас, Далибором Пудићем, председником Хрватског стручног удружења за гас (Хрватске стручне удруге за плин – ХСУП) које је прошле недеље организовало 35. међународну научну стручну конференцију о овом енергенту.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала