Агенција „Мудиз“: Русија у стању да се избори са економским падом изазваним пандемијом

CC0 / Pixabay / Електронско банкарство
Електронско банкарство - Sputnik Србија
Пратите нас
Руске власти у стању су да се изборе са падом економских показатеља као последица пандемије вируса корона, уверен је водећи аналитичар америчке кредитне агенције „Мудиз“  Еван Волман.
„Кредитна способност Русије која се последњих година знатно побољшала доприноси отпорности земље на потресе и помаже влади да изађе на крај са падом економских и буџетских показатеља као последица пандемије вируса корона или ниских цена нафте“, каже Волман.

Мере које је предузела руска влада у циљу борбе против спољних потреса који су се догађали протеклих година допринели су стварању финансијских залиха земље и јачању њене отпорности на шокове.

„Ако посматрамо мере владе у области пореско-буџетске политике видећемо да се њихов обим знатно повећао за годину дана од њиховог релативно успореног старта. Ако на то додате и нове фискалне мере уз већ постојеће мере за стимулисање привреде које су планиране за ову годину, видећете да је пакет финансијске подршке Русије у устој равни као и у другим земљама. А то је помогло да се ублађе ескономске последице кризе“, закључује аналитичар.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала