Кадиров поручио Макрону: Престани док још није касно, све више личиш на терористу

© Sputnik / Саид Царнаев / Уђи у базу фотографијаРамзан Кадиров
Рамзан Кадиров - Sputnik Србија
Пратите нас
Чеченски лидер Рамзан Кадиров сматра да француски лидер Емануел Макрон сам „све више личи на терористу“.

„Француске власти подржавају објављивање карикатура пророка Мухамеда. То је изјавио председник земље Емануел Макрон. Увредљиве акције за скоро две милијарде муслимана света он назива „слободом говора“. Штавише, Макрон је одлучио да им промени религију и створи у Француској „просвећени ислам“. Не знам у каквом стању се налазио Макрон када је давао ову изјаву, али последице такве реакције могу бити врло трагичне. Председник Француске сам сада личи на терористу. Подржавајући провокације, он увијено позива муслимане да врше злочине“, написао је Кадиров на свом телеграм-каналу.

Он је позвао француског председника да прекине „нападе на веру“ и упозорио га да људе на тероризам подстичу садашње акције званичног Париза и лично шеф државе.

„Престани Макроне док још није касно са провокацијама и нападима на веру. Иначе ћеш ући у историју као председник који је доносио луде одлуке. Твој апсурдни став о објављивању карикатура данас осуђује, не само цео муслимански свет, већ и сви представници других конфесија који трезвено размишљају“, закључио је Кадиров.

Макрон је овог месеца прогласио рат против „исламистичког сепаратизма“ за који верује да захвата неке муслиманске заједнице у Француској. Он је подржао објављивање карикатура Мухамеда што је изазвало бес код муслиманских верника у целом свету.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала