Кина „бомбардује“ Америку контрамерама

© AP Photo / Ng Han GuanКина застава
Кина застава - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство спољних послова Кине најавило је у понедељак да ц́е Кина предузети реципрочне контрамере против шест америчких медијских компанија након што су САД шест кинеских медија означиле као „стране мисије“.

Кина захтева да филијале америчке националне телевизије Еј-Би-Си са седиштем у Кини, Лос Анђелес Тајмс, Јавни радио Минесота, БНА, Њузвик и Фјучр стори Њуз (Феатуре Сторy Неwс) у писаном облику пријаве податке о својим запосленима, финансијама, пословању и некретнинама у Кини, у року од седам календарских дана од понедељка, саопштило је кимеско министарство спољних послова.

Џао Лиђијен, портпарол овог министарства, рекао је да су контрамере у потпуности неопходне и да је Кина приморана да их предузме као одговор на неразумно угњетавање кинеских медијских организација у Сједињеним Државама, објавио је Кинески интернационални радио.

Подсетимо, амерички државни секретар Мајк Помпео саопштио је протекле недеље да је Стејт Департмент одредио још шест кинеских медијских комапнија као стране мисије и објаснио да је тај потез усмерен на „потискивање комунистичке пропаганде“.

Пекинг је јуче запретио новим санкцијама бројним америчким фирмама и појединцима због продаје оружја Тајвану.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала