Лукашенко: Студенте који протестују искључити с факултета, па на улицу или у војску      

© Фото : БелТА / Уђи у базу фотографијаПредседник Белорусије Александар Лукашенко
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија
Пратите нас

Председник Белорусије Александар Лукашенко сматра да студенти који учествују у неодобреним протестима опозиције треба да буду искључени са факултета и упућени или у војску или на улицу.

„Студенти, ако сте дошли да учите онда учите, ко хоће да учи нека учи. Ко је крши закон учешћем на неодобреним протестима њега треба лиштити права да буде студент. Пошаљите их у војску или на улицу. Нека шетају улицама, али са факултета морају да буду искључени“, рекао је Лукашенко, а исто се односи и на професоре.

Сличан приступ Лукашенко има и према запосленима у државним предузећима који су се одазвали позиву на штрајк – неће их молити.

„Кад је реч о позивима (белоруске опозиције) из Пољске и Литваније о ултиматумима и штрајковима јуче сам премијеру рекао да никога не моле – ни раднике, ни студенте, ни лекаре, ни учитеље, ни запослене у државним институцијама“, рекао је председник Белорусије.

У недељу 25. октобра истекао је рок „народног ултиматума“ који је кандидаткиња на председничким изборима Светлана Тихановска раније поставила властима земље. Она је навела да ће, уколико се захтеви опозиције не испуне до 26. октобра, сва предузећа у земљи ступити у генерални штрајк

Лукашенко је додао, сада је тренутак „када свако треба да изабере у свом животу пут којим ће ићи.

„Нека одлуче где и како желе да живе.“

Организатори протеста по принципу „обојених револуција“ већ су, како је рекао, прошли седам-осам фаза, а остала је радикализација која је у току.

„Против нас су покренули не само информативни, већ терористички рат у одређеним правцима. То морамо да пресечемо“, закључио је он.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала