Кадиров упоредио Макрона са терористом: Распирује ватру, уместо да је гаси

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Уђи у базу фотографијаРамзан Кадиров
Рамзан Кадиров - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидер Чеченије Рамзан Кадиров критиковао је председника Француске Емануела Макрона због подршке карикатура пророка Мухамеда, рекавши да својим поступцима „распирује ватру, уместо да је гаси“ и да почиње да личи на терористу.
„Не знам у каквом стању је био Макрон док је давао ту изјаву, али последице такве реакције могу да буду веома трагичне. Председник Француске сада сам почиње да личи на терористу. Подржавајући провокације, он прикривено позива муслимане да чине злочине“, написао је Кадиров на свом Телеграм-каналу.

Према његовим речима, поступке који су увредљиви за готово две милијарде муслимана на свету, Макрон назива „слободом говора“.

Кадиров је уверен да је немогуће да Макрон не зна да верници болно доживљавају карикатуре пророка.

„Напротив, он својим поступцима распирује ватру уместо да је гаси, како би требало да учини сваки адекватан лидер“, сматра шеф Чеченије.

Он је позвао Макрона „да обустави провокације и нападе на веру док још није касно“. Како је рекао, управо исмевање вере и пародије на њу и јесу постале разлог трагичне судбине наставника у предграђу Париза.

Подсетимо, Макрон је овог месеца прогласио рат против „исламистичког сепаратизма“ за који верује да захвата неке муслиманске заједнице у Француској.

Он је изјавио да у Француској неће одустати од објављивања карикатура за пророка Мухамеда након убиства наставника Симона Патија. Објављивање карикатура у Француској је већ осудила већина муслиманских држава.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала