Руски ловац Су-57 добио мотор најновије генерације /видео/

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаВишенаменски ловац пете генерације Су-57
Вишенаменски ловац пете генерације Су-57 - Sputnik Србија
Пратите нас
Јевгениј Марчуков, главни пројектант и директор Пројектног бироа „Љуљки“, огранак Удружења за производњу мотора у Уфи, представио је мотор најновије генерације за ловац Су-57.
Према пројектанту, нов мотор је направљен посебно за овај авион и чак је мало испред 5. генерације. Он је представник генерације 5+ чије су главне предности специфични потисак, потрошња и тежина.

„Такав специфичан потисак не даје ниједан мотор на свету“, рекао је Јевгениј Марчуков за телевизију „Звезда“. Додао је да није имало никаквог смисла направити мотор скромнијих карактеристика, јер је његов животни век од 30 до 50 година.

 

Подсетимо да су први серијски узорци ловца опремљени мотором АЛ-41Ф1 (производ 117) - модернизованом верзијом мотора Су-35С.

Руски вишенаменски ловац Су-57 је авион пете генерације, створен уз помоћ стелт технологија. Ловац Су-57 је универзална летелица, која са једнаким успехом може да решава и задатке стицања надмоћи у ваздуху, као и задатке пресретања мета мале величине уз гађање копнених циљева.

Авион има све карактеристике пете генерације — смањену радарску видљивост, свеобухватан преглед радарског система, могућност интеграције у јединствени информативни простор операције ваздух-земља,  суперманеврисање, као и „паметну“ пилотску кабину.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала