Америчка војска расписала тендер: Купује совјетско оружје

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаМитраљез "калашњиков" ПКМ
Митраљез калашњиков ПКМ  - Sputnik Србија
Пратите нас
Команда америчке војске расписала је тендер за куповину специјалне муниције и система за наоружање, који су произведени у Совјетском Савезу и земљама Источног блока, за активности Министарства одбране и других државних структура САД, као и страних савезника, наведено је у документу у који је телевизија „РТ“ имала увид.
„У оквиру те куповине, под системима за наоружање и муницијом који не испуњавају НАТО стандарде углавном се подразумевају муниција и оружје произведено и коришћено у бившем СССР-у и земљама Источног блока“, прецизирано је у тексту.

Тако су на списак система за наоружање које интересује САД доспеле совјетске авијационе ракете, минобацачки системи наоружања и њихови елементи, затим муниција малог и средњег калибра, као и тенковске, топовске, артиљеријске и минобацачке гранате великог калибра.

Како је наведено у документу, оружје ће бити коришћено „за тестирања, обуку и борбену употребу, усмерену на подршку Националној војној стратегији“.

Прецизирано је да ће током петогодишњег трајања уговора америчка влада имати право да од неколико добављача одмах поручи највише 4,1 милијарде јединица система за наоружање.

Раније је саопштено да је Министарство одбране Сједињених Држава заинтересовано за набавку партије макета у пуној величини неких узорака оружја совјетске производње. Како је тада прецизирано, америчка страна планира да оруђе користи као део процеса обуке, укључујући и са циљем развијања „вештина руковања непријатељским оружјем“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала