Макрон: Од петка карантин на националном нивоу

© AP Photo / Lewis JolyЕмануел Макрон
Емануел Макрон - Sputnik Србија
Пратите нас
У Француској ће од петка, 30. октобра, поново бити уведен карантин на националном нивоу у покушају да се обузда епидемија Ковида-19, која поново прети да избегне контроли, саопштио је вечерас француски председник Емануел Макрон.

 

Он је додао да је планирано да нове мере буду на снази до 1. децембра како би се спречило експоненцијално ширење корона вируса.

Како је објаснио, мере карантина подразумевају да људи морају да остану у својим домовима, осим уколико морају да купе основне производе, потраже медицинску помоћ или користе могућност да вежбају сат времена дневно, преноси Ројтерс.

Макрон је навео да ће грађанима и даље бити дозвољено да иду на посао, уколико послодавци сматрају да је немогуће да раде од куће.

Он је казао и да ће, за разлику од карантина у марту, већина школа остати отворена.

Макрон је рекао да ће, уколико се за две недеље побољша здравствена ситуација, влада размотрити могућност да се поново отворе неке радње које не продају робу од основног значаја.

Он је додао да ће мере бити ублажене када број случајева корона вирусом на дневном нивоу падне на око 5.000 дневно са тренутних 40.000, преноси Ројтерс.

Макрон је рекао да вирус циркулише брзином коју чак ни најпесимистичније прогнозе нису предвиђале.

"Ми смо сви у истој позицији: преплављени другим таласом који знамо да ће бити тежи, смртоноснији од првог", упозорио је Макрон.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала