Атлантски савет: Спречити извоз руског оружја у Србију преко Бугарске

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаТенк војне репрезентације Србије на тенковском биатлону у Русији
Тенк војне репрезентације Србије на тенковском биатлону у Русији - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија поново користи бугарски ваздушни простор за испоруке оружја Србији, саопштио је Бугарски Атлантски савет, нагласивши да таква пракса треба да престане.

Организација је претпоставила да су се тенкови Т-72 могли транспортовати авионом „Иљушин“ ИЛ-76ТД, који је одлетео са аеродрома Батајница у Анапу.

„Да овај лет није случајно повезан са руском војном испоруком тенкова Т-72 Београду? Медији пишу о испорукама, извештавају да тенкови слећу у Србију, али не прецизирају која је њихова рута. Према нашој истрази то се изводи преко територије Бугарске!“, речено је у Атлантском савету.

От местопрестъплението! Отново руско оръжие се превозва по въздух през България за Сърбия! Хванахме ги в крачка! За...

Posted by Атлантически Съвет / Atlantic Council of Bulgaria on Четвртак, 29. октобар 2020.

У Атлантском савету су напоменули да су већ критиковали доставу оружја Србији преко Бугарске, када је била испорука система за противваздушну одбрану „Панцир С1“ и позвали да се таква пракса више не понови.

„Зашто бугарска влада поново то допушта? Шта представља Бугарска, руски коридор на Балкану?“, изјавили су у Атлантском савету.

Министар одбране Бугарске Красимир Каракачанов је у фебруару изјавио да земља нема основа да Русији забрани летове. Забрана би могла да изазове дипломатски скандал и реакцију Русије и Србије.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала