Кривокапић странкама: Сваки нови дан ДПС-а на власти – огромна и ненадокнадива штета

© AP Photo / Risto BozovicЗдравко Кривокапић
Здравко Кривокапић - Sputnik Србија
Пратите нас
Мандатар за састав нове владе Црне Горе Здравко Кривокапић разговараће појединачно са сваким кандидатом кога су партије предложиле за министре, како би процијенио његову компетентност јер, како је навео, не намјерава да их „шалтерски“ констатује.

Он је зато чланицама владајућих коалиција сугерисао да сачекају са сагласношћу партијских органа за предложене чланове владе, преносе „Вијести“.

Кривокапић је то навео у новом писму које је јуче упутио странкама, подсјетивши их да треба да му доставе имена кандидата у новом року, од 24 сата.

Додао је и да је „сваки нови дан ДПС-а на власти огромна, ненадокнадива штета за грађане Црне Горе и државу“. Такође и да сви они који поступак формирања нове владе продужавају због, како је навео, парцијалних интереса „свјесно или несвјесно, раде у корист бившег режима“.

​Мандатар је за данас планирао прес конференцију на којој би саопштио детаље око преговора о формирању извршне власти, али је синоћ одложио због „густине догађаја и сусрета са бројним политичким субјектима“.

Он је јуче потврдио да ће провјеравати компетентност кандидата.

„Остајем при ставу да сви кандидати за министре у новој влади морају проћи провјеру компетенција за функцију на коју су предложени. То не искључује учешће политичара у влади уколико својом биографијом задовољавају компетентност за предложену функцију“, написао је Кривокапић на Твитеру.

У писму коалицији „За будућност Црне Горе“, написао је да сматра да има право да утиче на избор оних са којима треба најближе да сарађује у будућој влади.

„Вјерујем да је свима јасно да је то апсолутно неприhватљиво и за неупоредиво мање озбиљне организационе инстанце у односу на владу једне државе”, објаснио је Кривокапић.

Такође је саопштено да ће мандатар убудуће на Твитеру „обавјештавати јавност о ставовима и догађајима везаним за преговарачки процес“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала