„Испирање мозга“: Лукашанко не признаје дипломе из иностранства

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаПрипадници снага за специјалне намене блокирају пролаз присталицама белоруске опозиције на протесту у Минску
Припадници снага за специјалне намене блокирају пролаз присталицама белоруске опозиције на протесту у Минску - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да је наложио влади да у најскорије време предузме мере о непризнавању диплома које су Белоруси добили на универзитетима у иностранству.

„Наложио сам влади – у најскорије време ће бити предузете мере о непризнавању диплома, које су стечене у иностранству“, рекао је Лукашенко, преноси белоруска државна агенција Белта.

Председник је прокоментарисао намеру појединих белоруских студената да оду на студије у иностранство.

„Поједини желе да оду у иностранство да студирају. Пољаци, Литванци и други објављују да су спремни да приме Белорусе на своје универзитете. Нема проблема. Сутра ћемо им издати карте, нека иду“, рекао је белоруски лидер, додавши да ће „тамо оставити једно-двоје, и то физичаре, математичаре, талентоване студенте“.

„Ако Белоруси мисле да тамо студирају, испраће им мозгове, као што су Пољаци учинили нашој деци која тамо студирају, и онда ће нам их подметнути као пету колону. То се неће догодити“, рекао је белоруски лидер.

Лукашенко је такође рекао да на белоруским универзитетима треба осигурати безбедност и да онима који то желе треба пружити могућност да спокојно студирају, а таквих је, како је рекао, „95 одсто и више“.

Председник Белорусије такође је наложио својим новим помоћницима у регионима да заштите радничке колективе, који имају за циљ да наставе са радом.

Раније је Лукашенко рекао да студенти који учествују у неодобреним протестима опозиције треба да буду искључени са факултета и упућени или у војску или на улицу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала