На протесту у Филаделфији нападнута екипа руске телевизије

© AP Photo / Michael PerezДемонстранти носе ограду на протестима у Филаделфији
Демонстранти носе ограду на протестима у Филаделфији - Sputnik Србија
Пратите нас
Сниматељска екипа телевизије „Русија 1“ нападнута је у Филаделфији, камерман је добио потрес мозга, али полиција скоро уопште није помогла, испричао је дописник телевизије Георгиј Олисашвили за Спутњик.

Према његовим речима, он и његов камерман Максим Катајев ишли су да снимају последице пљачке продавница у овом америчком граду када су се „појавили неки агресивни младићи“.

„Брзим кораком смо кренули према аутомобилу, схватајући њихове очигледне намере“, рекао је Олисашвили.

Екипа је дошла до аутомобила, али није успела да закључа врата.

„Почели су да отварају врата са свих страна. Са моје стране сам их одгурнуо, а кад сам се окренуо, већ су отели камеру из Максових руку“.

Он је додао да су нападачи хтели да узму торбу са опремом и да је он покушао да одгурне човека који је хтео да је узме. У том тренутку други нападач је узео од возача телефон.

​После тога, сниматељ је потрчао у гомилу како би вратио камеру, „што није било баш разумно“.  

„Било их је много више, могли су да раде шта год хоће. Све се брзо дешавало. Викнуо сам му: Уђи у ауто. Шест пута су га ударили у главу и врат. Мислим да од тог ударца има јак хематом у слепоочници и добио је потрес мозга, чворуге на глави. Дијагностикован је лакши потрес мозга“, испричао је он.

Олисашвили је додао да су одмах зауставили полицијску патролу и пријавили шта се догодило, али су амерички полицајци одбили да изађу на лице места и саветовали их да позову хитну службу, јер су они само патрола.

Према његовим речима, позвао је 911, а пола сата касније стигла је још једна патрола.

​Они су им отворено рекли да немају никакве шансе и понудили да их отпрате до полицијске станице како би дали изјаву и покренули поступак.

„Али када сам поново затражио да одемо до тог места, рекли су: ‘Не, тамо је превише опасно’“, истакао је Олисашвили.

Чак и када су дошли у станицу полиције, нису их одмах примили, а када су сазнали да они нису власници продавница, „потпуно су изгубили интересовање“, рекао је дописник.  

У Филаделфији су избили протести након што је један црнац убио полицајца. У понедељак око 17 сати по локалном времену 27-годишњи црнац Волтер Валис, наводно наоружан ножем, кренуо је према полицајцима. Упркос вишеструким позивима полицајаца да баци оружје и заустави се, нападач је наставио да се креће, након чега је полиција неколико пута пуцала у њега и он је умро. Како је касније пренео лист „Њузвик“, породица преминулог тврди да је Валис патио од менталног поремећаја и да је узимао лекове.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала