Расте број мртвих у Турској, више од 780 повређених

Пратите нас
Расте број мртвих у Турској након разорног земљотреса. Према последњим информацијама министра животне средине и урбаног развоја Мурата Курума живот је изгубило 20 људи, а преко 780 је повређено. Спасиоци и мештани трагају за преживелима.

Градоначелник града Сеферихисар у провинцији Измир Исмаил Јетискин изјавио је да су се у тренутку потреса на мору налазили рибари о чијој се судбини сада ништа не зна.

Градоначелник претпоставља да међу њима можда има жртава.

Директор Опсерваторије Кандили Халук Озенер каже да је земљотрес био јачине 6,9 степени а да је за време потреса настала тектонска раселина дужине 30-40 километара.

Земљотрес је нешто пре 14 часова погодио грчка острва и део Турске на Егејском мору.

Медији јављају да се потрес осетио све до Истанбула и Атине. Након снажног земљотреса осетио се низ нешто слабијих потреса. 

Велика материјална штета причињена је на грчком острву Самос и у Измиру у Турској, а на снимцима се види како се зграде руше у трену, а море надире на улице. у провинцији Измир потрага за преживелима одвија се тренутно у 17 зграда.

Министри спољних послова Турске и Грчке Мевлут Чавушоглу и Никос Дендијас договорили су се о пружању узајамне помоћи након земљотреса, саопштио је Спутњику извор из Министарства спољних послова Турске.

„Министар спољних послова Грчке Никос Дендијас позвао је телефоном нашег министра спољних послова Мевлута Чавушоглуа и изразио је саучешће због земљотреса који је погодио Измир. Министри су се договорили да у у случају потребе пруже међусобну помоћ и подршку“, рекао је саговорник Спутњика.

Према његовим речима, стране су се договориле да остану у сталном контакту.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала