Кривокапић: Потврђен договор о избору експертске владе

© Sputnik / Небојша ПоповићДвојица лидера Демократског фронта Андија Мандић и Небојша Медојевић стижу на састанак у Подгорици
Двојица лидера Демократског фронта Андија Мандић и Небојша Медојевић стижу на састанак у Подгорици - Sputnik Србија
Пратите нас
На данашњем састанку лидера победничких коалиција потврђен је наш ранији договор о избору експертске владе коју ће подржати три коалиције које су победиле на парламентарним изборима, саопштио је мандатар Здравко Кривокапић.

„Наредних дана упознаћу странке са мојим предлогом кандидата за министре у експертској влади“, написао је он на Твитеру.

​„На данашњем састанку потврђен је наш ранији договор о избору нове владе коју ће подржати три коалиције које су победиле на парламентарним изборима 30. августа 2020. Мандатар ће наредних дана упознати странке са властитим предлогом о којем ће се изјаснити странке“, наводи се у заједничком саопштењу које потписују Кривокапић и учесници данашњег састанка - лидери Нове српске демократије Андрија Мандић, Демократске народне партије Милан Кнежевић, Покрета за промјене Небојша Медојевић, Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић, Демоса Миодраг Лекић, Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић, као и потпредседник Демократа Момо Копривица.

Лидер коалиције „Црно на бијело“ Дритан Абазовић изјавио је новинарима након састанка, да је све протекло изнад очекивања.

„Мандатар је добио потврду свих да саопшти имена свог тима. Постигнут је велики напредак. Превладао је концепт експертске владе. Концепт је прихваћен и то је најважније. Мандатару смо дали поверење и верујемо да ће изабрати најбоље људе“, казао је Абазовић.

Медијима се кратко обратио и лидер ДНП-а Милан Кнежевић наводећи да „ако је ишта добро од тога што смо победили на овим изборима, онда је то што Дритана јуре ђевојке", преноси Побједа.

Мандатар би до 8. новембра требало да изнесе свој план парламенту.

Састанак је почео минутом ћутања због смрти митрополита црногорско-приморског Амфилохија.

Састанку су поред Абазовића и Кривокапића присуствовали и лидери Демократског фронта ДФ Андрија Мандић, Милан Кнежевић и Небојша Медојевић, као и председник Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић.

Састанку су присуствовали и Миодраг Лекић и Момо Копривица испред коалиције „Мир је наша нација“.

Разговори су вођени иза затворених врата.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала