КГБ Белорусије: Тражимо групе које су прошле диверзиону обуку

© Sputnik / Viktor TolochkoХапшења током протеста у Минску
Хапшења током протеста у Минску - Sputnik Србија
Пратите нас
Начелник Истражног одељења белоруског КГБ Константин Бичек изјавио је, после привођења наоружане групе код границе са Украјином, да трагају и за другим групама које су прошле диверзиону обуку.

Представник Државног пограничног комитета Антон Бичковски рекао је раније да су граничари 28. октобра код украјинске границе привели групу „радикално настројених наоружаних људи“ од којих су четворица присталице анархистичког покрета.

Државна ТВ ОНТ је објавила да су приведени доводе у везу са недавним случајевима подметања пожара у административном објектима у Белорусији.

Како је рекао представник КГБ, група је формирана на територији Украјине, а приведени су прошли диверзиону обуку.

Они су се по територији Белорусије кретали искључиво ноћу.

„Комитет државне безбедности располаже информацијама и о другим сличним групама и у току су оперативно-истражни поступци с циљем да њихова активност буде прекинута“, рекао је Бичек.

Подсетимо, председнички избори у Белорусији одржани су 9. августа. Централна изборна комисија саопштила је да је на изборима победио Александар Лукашенко. Белоруска опозиција не признаје те резултате и сматра да је победница Светлана Тихановска. Ни Брисел не сматра Лукашенка за легитимног председника. Од 9. августа у Белорусији трају протести против изборних резултата.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала