Америка жели скандинавске миротворце на Карабаху

© STRINGERЈерменски војници на фронту током сукоба у Нагорно-Карабаху
Јерменски војници на фронту током сукоба у Нагорно-Карабаху - Sputnik Србија
Пратите нас
САД подржавају идеју распоређивања мировњака из скандинавских држава у Нагорно-Карабаху, саопштио је помоћник америчког председника за националну безбедност Роберт О'Брајан.
„Свако посредовање или мировњаштво Турске је неуспешна иницијатива за САД, као и за Јерменију. Ми сматрамо да обе државе треба да пристану на распоређивање скандинавских мировњака. Ми сарађујемо са владама скандинавских држава по питању формирања мировних снага које би могле бити распоређене у региону ради подршке режима прекида ватре“, рекао је О'Брајан. Говорећи пред јерменском дијаспором у Лос Анђелесу.

По његовим речима, тешко је представити да може доћи до стабилног мира у Карабаху, ако тамо не буду вишенационалне мировне снаге или посматрачи. Он сматра да мировне снаге не треба да укључују представнике Минске групе, па ни САД нити суседне државе.

Раније је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио да у Нагорно-Карабах треба послати војне посматраче, али коначну одлуку о томе ће донети супротстављене стране.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала