Јерменија: Азербејџанска авијација бомбардовала град Мартакерт и околна места

© AP PhotoАзербејџанске снаге уништавају мост који повезује Јерменију и Нагорно-Карабах
Азербејџанске снаге уништавају мост који повезује Јерменију и Нагорно-Карабах - Sputnik Србија
Пратите нас
Азербејџанска авијација бомбардовала је град Мартакерт и околна места, саопштио је Јединствени јерменски информациони центар.
„Противник је ноћас, 1. новембра употребио војну авијацију на град Мартакерт и околна места. Као резултат бомбардовања дошло је до великог разарања. Ноћас су гранатирана села горње подрегије Аскерана. Противник је отворио ватру из система „Град“ и „Смерч“ на села Аветараноц и Сзнек. Међу цивилима нема повређених“, наводи се у саопштењу.

Истовремено, дописник Спутњика пренео је да је неколико експлозија одјекнуло у престоници непризнате републике Нагорно-Карабах у недељу ујтро.

У Степанакерту се на кратко огласила сирена за ваздушну опасност. Нису стизале информације о разарањима у граду. Дописник Спутњика јавља да, судећи по карактеристичном звуку екплозија, може бити у питању дело система за противваздухопловну одбрану.

Са друге стране, Министарство одбране Азербејџана саопштило је да је јерменска страна прекршила примирје на азербејџанско-јерменској граници користећи минобацаче.

Подсетимо, борбе на линији раздвајања зараћених страна у Нагорно-Карабаху почеле су 27. септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба. У Јерменији је објављено ратно стање и општа мобилизација. У Азербејџану је уведен полицијски час и делимична мобилизација.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала