Мандић: Важно је што је Вучић данас са Србима у Црној Гори

© Фото : Демократски фронтАндрија Мандић
Андрија Мандић - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидер Демократског фронта Андрија Мандић изјавио је данас да је веома важно што је председник Србије Александар Вучић данас са српским народом у Црној Гори и истакао да од времена краља Александра Kарађорђевића до данас нико није више помогао Србима у Црног Гори колико председник Вучић.

Мандић је испред Српске куће у Подгорици, непосредно пре доласка председника Вучића, рекао да је његов долазак у Црну Гору веома важан за Србе који су, како је рекао, остали без митроплита Амфилохија, историјске личности на коју се доминантно ослањала читава политика и снага српске цркве.

„Митрополит је цркву затекао скоро у рушевинама, а она се данас тако уздигла и моћна је народна установа“, рекао је Мандић.

Он је казао да дочекују председника Вучића испред зграде која је власништво српског нарда у Црној Гори за шта је, како је истакао, доминантно заслужан сам Вучић.

„Његова идеја је била да се овде омогћи српским културним установама и информативним редакцијама да добуију прикладан простор одакле ће српски народ да чува свој идентитет“, рекао је Мандић новинарима.

„Раније смо имали велике проблеме, али одлука премијера и председника Вучића да помогне српски народ заслужила је једну нову одредницу, да од времена краља Александра до данас нико није више помогао српски народ него што је то председник Вучић“, рекао је Мандић.

Упитан о чему су разговарали синоћ са председником Вучићем и да ли о новпој влади, Мандић је казао да је српски народ у Црној Гори саставни и органски део српског народа и да схвата да припада народу који броји седам милиона и да су имали потребу да председнику Вучићу саопштимо своје гледиште.

© Фото : ДФАндрија Мандић
Мандић: Важно је што је Вучић данас са Србима у Црној Гори - Sputnik Србија
Андрија Мандић

Он је поновио да ће подржати мањинску владу на челу са Здравком Kривокапићем и да је та одлука самостална и условљена читавим низом чињеница од којих је најважнија да се тоталитарни и аутократски режим Мила Ђукановића не врати на власт.

„За нас је такође, од посебног значаја да смо чули од председника Вучића другачију процену датог тренутка. Он каже да сам ја био на вашем месту, ја то никад не бих прихватио и не би било шансе да би подржао одлуку која је донета из неке амбасаде или иза које стоје одређени антисрпски кругови“, рекао је Мандић.

Подсетио је да на изјаве из америчке амбасаде да српски политичари не могу у власт и да се та формулација прошири да ни политичари не могу да уђу у владу.

„Тако да је доведен у питање правни и изборни систем у Црној Гори, можда Црној Гори нису ни потребни, можда је најбоље да се не троши новац за то него да се оде у неку амбасаду или код локалних црногорских олигарха да се добије списак како треба да изгледа влада“, рекао је Мандић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала