Меркелова персона нон-грата у берлинској пивари

© REUTERS / Kai PfaffenbachНемачка канцеларка Ангела Меркел пије пиво
Немачка канцеларка Ангела Меркел пије пиво - Sputnik Србија
Пратите нас
Берлинска пивара Staendige Vertretung (StaeV) ставила је на црну листу непожељних особа немачку канцеларку Ангелу Меркел, министра финансија Олафа Шолца и друге политичаре због увођења ограничења, као последица пандемије вируса короне, пише „Шпигел“. Одлуку је донело руководство компаније на челу са Јорном Петером Бринкманом.
У обраћању које је објављено на фејсбуку извршни директор пиваре Биркман и његов партнер по бизнису Јан Филип Бубингер изјавили су да „политичари нису искористили време од априла да припреме земљу за други талас пандемије“. У исто време Staendige Vertretung је предузела све мере и израдило концепцију како би заштитили госте од инфекције вирусом корона. Одлука о затварању угоститељских објеката, по њиховом мишљењу, потпуно је нејасна и представља чисти акционизам.

Бринкман је позвао колеге – власнике ресторана и барова – да се угледају на њега и унесу на црну листу одговорне за мере које воде ка затварању објеката.

Бринкман је навео да су Меркелова и Шулц раније Staendige Vertretung.

Staendige Vertretung је отворен 1997. године у владином кварту у Берлину. У њему се продаје традиционална храна и светло пиво, произведено у Келну.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала