На скупу подршке Трампу у Америци Срби, Црногорци, Македонци /видео/

© AP Photo / Alex BrandonДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Инцијатива “Срби за Трампа 2020” организовала је у суботу у Чикагу митинг подршке председнику САД Доналду Трампу пред изборе који ће бити одржани у уторак. Иста организација учествовала је и на скупу у Висконсину.

Нови скуп подршке биће организован данас у Питсбургу, а њему ће се придружити и амбасадор Ричард Гренел, специјални представник председника САД за Косово и Метохију, рекла је за Танјуг оснивач иницијативе Олга Раваси, која је организовала и скуп у Висконсину.

Скуп у Чикагу одржан је у суботу после подне по локалном времену, на тргу код статуе Пабла Пикаса, а подршку председничкој кампањи пружили су Срби из Чикага али и Црногорци, Македонци и припадници других балканских народа који ће гласати или су већ гласали за Трампов реизбор, саопштено је из Иницијативе.

Присутни су носили америчке и српске заставе, а на транспарентима су се, осим Трампу, могле видети и поруке подршке полицији, породичним вредностима и српском народу у Републици Српској и на Косову и Метохији.

Специјални гост скупа, републикански кандидат за сенатора Илиноиса Марк Каран, рекао је да “демократе владају Чикагом и државом већ деценијама" и да "последице њихове власти најбоље осећају грађани Илиноиса".

"Надам се зато да ће грађани скупити храбрости да направе позитивну промену и смене корумпирану власт", рекао је он.
Слободан Јокић из Иницијативе “Срби за Трампа 2020” рекао је да су на скупу и представници српске дијаспоре из Висконсина, да су се окупили да пруже подршку Трампу, који је како је нагласио показао да је изузетан лидер.

"Због тога ћемо гласати за његов поновни избор и још четири године у Белој кући", рекао је он.
Позвао је све сународнике да гласају за републиканске кандидате из Илиноиса.

На скупу у Висконсину су учествовали сенатор Рон Џонсон, конгресмен Брајан Стил, бивши Гувернер Висконсина Скот Вокер, државни представник Висконсина Коди Хорлакер и представник Парламента Висконсина Чак Вицгер, саопштено је из Иницијативе "Срби за Трампа".

На скупу су учествовали српски представници из иницијативе "

Бивши гувернер Вокер је изјавио да су се у последњих недељу дана милиони долара слили у Висконсин из демократске странке, јер знају значај те државе на изборима.

"Сваки глас је значајан и ценимо све што је иницијатива "Срби за Трампа 2020" учинила до сада. Сазнали смо о иницијативи кроз велику медијску подршку коју ваша кампања ужива, посебно у Србији, а пратимо и све ваше друштвене медије”, рекао је Вокер.

Представник Иницијативе Славиша Рађен је рекао да је због цензуре свега што је везано за Трампа у Америци, организација "Срби за Трампа" имала добру сарадњу са медијима у Србији и расејању.
Он је истакао да је то једини начин да порука стигне до српско-америчког бирачког тела ако би им приближили циљеве, програм и имена локалних кандидата.

Конгресмен Брајан Стил је захвалио иницијативи, а посебно на свим гласовима које су обезбедили за његов, али и за реизбор председника Трампа.

Представници републиканског штаба из Висконсина су, такође, изразили захвалност и жељу да наставе успешну сарадњу са Иницијативом "Срби за Трампа 2020".

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала