Откривено порекло непријатних мириса на Ади Циганлији

© Sputnik / Дејан СимићАда Циганлија, језеро
Ада Циганлија, језеро - Sputnik Србија
Пратите нас
Прохладно, али сунчано и пријатно време, измамило је данас велики број Београђана на омиљено излетиште - Аду Циганлију. Међутим, поред лепог времена, главна тема међу скоро свим посетиоцима Аде био је прилично јак смрад који се могао осетити у већем делу излетишта.

"Данима је већ тако, скоро да не може да се дише, посебно у овом делу ближе улазу на Аду", рекао је конобар из једног од кафића.

Како су коментарисали посетиоци, смрад као да потиче од угинуле рибе или излива канализације.

"Нисмо видели мртву рибу на Савском језеру, али баш тако смрди", рекла је једна од маратонки која је учествовала на данашњој трци.

Међутим, није тајна одакле потичу непријатни мириси. Као и увек када је Ада Циганлија у питању, реч је о Чукаричком рукавцу у којем су смештене стотине и стотине чамаца и бродића, али и део где се у Саву улива Топчидерка.

Новинари су обишли ту црну тачку и нису затекли мртву рибу, али јесу велику количину смећа, као и несносан смрад који се ширио на све стране, пренноси Блиц.

"Тако је већ недељу дана, морам признати да нам је тешко да нормално тренирамо", рекао је један од младих веслача који вежба управо у Чукаричком рукавцу.

О целокупној ситуацији су обавештене и надлежне службе. Инспектори Агенције за заштиту животне средине су још 27. октобра изашли на терен и узели узорке воде.

Анализе су показале да постоји дефицит кисеоника у води Топчидерске реке, а вредности амонијачног азота и ортофосфата, како је закључено, "припадале су најнижој петој категорији".

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала