Вучић: Биће још помоћи српском народу у Црној Гори /видео/

© Sputnik / Небојша ПоповићПредседник Србије Александар Вучић посетио је данас у друштву српског члана БиХ Председништва Милорада Додика „Српску кућу“ у Подгорици.
Председник Србије Александар Вучић посетио је данас у друштву српског члана БиХ Председништва Милорада Додика „Српску кућу“ у Подгорици. - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић најавио је данас у Подгорици да ће Србија и даље помагати српском народу у Црној Гори. Вучић је, након посете Српској кући, рекао да је срећан и задовољан што је Србија уложила 3,5 милиона евра у тај велепни пројекат на најлепшем месту у Подгорици.

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас пре подне "Српску кућу" у Подгорици, где га је дочекао директор "Српске куће" Емило Лабудовић, а потом су заједно обишли седиште институција и организација које су основане ради очувања културног и националног идентитета српског народа у Црној Гори, а за чију изградњу је Влада Србије издвојила 3,4 милиона евра.

Пренео је да је видео део научних часописа које није могао да види раније и значајнију штампану продукцију, а садржајем који тек долази Српска кућа И њена библиотека показаће прави смисао.

"Желим вам да још успешније и умешније овде радите. Што се нас тиче, што нас више нападају да улажемо новац, ми ћемо улагати још више, јер је то новац грађана Србије. Срећан сам што смо ово поклонили српском народу у Црној Гори. Таквих ствари биће још у Црној Гори, на приморју и на северу. Жеља је Србије да Срби буду своји на своме, и да поносно чувају српско име и презиме да нашем народу помогнемо", рекао је Вучић.

Најавио је да ће да поклонити и 300 књига из личне библиотеке, као и да ће се побринути за донацију још 700 књига.

"Имам много књига и немам где ни да их држим више. Рекао сам да ћу 300 својих лични књига поклонити и још 700 као донацију. Молићу људе и у Службеном гласнику и Заводу за удбженике да помогну јер је важно промовисање нашег пшисма И језика", објаснио је он.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик истакао је да му је било важно да коначно посети Српску кућу у Подгорици, те да је пријатно изненађен и изгледом објекта и свим садржајима који су им представљени.

У делегацији Србије, уз председника Вучића у Подгорици су министри Небојша Стефановић и Ненад Поповић, а у "Српској кући" су их дочекали лидери Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић, као и амбасадор Србије Владимир Божовић.

У "Српској кући" су смештене Матица српска, Институт за српску културу, Српски национални савет, Удружење књижевника српског народа, Српска телевизија, Српски радио, новине, портали, Српски културни центар.

После посете "Српској кући" председник Србије упутиће се у Саборни храм Христовог васкрсења у Подгорици, где ће бити сахрањен митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала