Весић: Неће бити полицијског часа у Београду

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICОктобарски дан у Београду усред пандемије
Октобарски дан у Београду усред пандемије - Sputnik Србија
Пратите нас
Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је данас да неће бити полицијског часа у Београду, већ да је неопходно да се стриктно поштују постојеће мере заштите.

„Полицијског часа о којем се поново прича, неће бити, јер тиме не бисмо постигли никакав резултат“, рекао је Весић за Тањуг.

Београд је жариште епидемије корона вируса, у којем је регистрован највећи број потврђених случајева, и зато је неооходно да се стриктније поштују постојеће мере заштите, нагласио је Весић.

Он је навео да 90 одсто грађана поштује мере и да их се придржава, као и, како каже, 99 одсто угоститеља.

„Време је да се позабавимо тиме како да убедимо и натерамо оне који не поштују мере, да их се придржавају, јер због њих испаштају сви остали“, указао је Весић.

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICГоран Весић
Весић: Неће бити полицијског часа у Београду - Sputnik Србија
Горан Весић

Он је рекао да је неопходно да се измени закон који би омогућио да већи број службених лица - полицајаца, комуналних милиционера, инспектора, могу да надгледају поштовање постојећих мера.

„У Kривичном законику постоје кривична дела као што је намерно ширење заразе у време епидемије. Онај ко организује журку на реци, на сплаву који се откачи у 23 сата, тај је кривично одговоран, а не деца која дођу на журку“, рекао је Весић

Он је апеловао на грађане да поштују епидемиолошке мере, додајући да се о свакој мери говори пре свега са апскета здравља, али и економије.

„Наша еконимија мора да ради, јер ћемо онда имати довољно новца за здравствене раднике, за опрему. Ако не ради, неће бити новца“, рекао је Весић и додао да у Београду у угоститељству ради 40.000 људи који треба да примају плату.

„Зато апелујем на све грађане Београда, и на наше госте, да се стриктније поштују мере, да се носе маске и не одлази на прославе које организују поједини бахати угоститељи“, упозорио је Весић.

Испричао је да је пре неки дан забележен случај да је власница нелегалног угоститељског објекта напала и повредила комуналног милиционера, око два после поноћи.

„Она треба кривично да одговара и за напад на службено лице и за то што је намерно покушала да зарази своје госте. Да на тај начин обезбедимо да наш град живи и да људи зарађују, а да истовремено чувамо здравље грађана“, рекао је Весић.

То је, каже, једини прави начин да се изађе из ове епидемије.

„Разумем лекаре и медицинске сестре, знам да није лако и да су оптерећени, и помозимо им тако што ћемо поштовати мере“, закључио је Весић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала