Председник Аргентине: Примићу руску вакцину, ускоро очекујемо 25 милиона доза

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаВакцина против ковида 19 "Спутњик V" Научно-истраживачког института "Гамалеја"
Вакцина против ковида 19 Спутњик V Научно-истраживачког института Гамалеја - Sputnik Србија
Пратите нас
Аргентина би у децембру-јануару могла да добије од Русије 25 милиона доза вакцине против вируса корона „Спутњик V“, изјавио је у интервјуу за Спутњик председник те земље Алберто Фернандес. Он је саопштио је да ће примити руску вакцину када буде доступна за остале грађане земље.
„Моћи ће да нам обезбеде 10 милиона доза, које ћемо моћи да имамо у децембру, а у првим данима јануара могли бисмо да добијемо, како ми кажу, још 15 милиона доза“, рекао је.

Одговарајући на питање да ли ће примити руску вакцину, Фернандес је одговорио потврдно.

„Имам два узорка која су ми послата из Русије, али чини ми се непоштеним да се вакцинишем, док други Аргентинци не могу то да учине“, рекао је лидер.

Раније је генерални директор Руског фонда за директне инвестиције Кирил Дмитријев саопштио да се воде преговори о испоруци руске вакцине „Спутњик V“ у Аргентину, а да је већ склопљен споразум о испорукама у Бразил и Мексико.

Недавно је легендарни фудбалер, Аргентинац Дијего Марадона изјавио да се узда у руског председника Владимира Путина и да је убеђен да ће се ускоро појавити вакцина против вируса корона.

Подсетимо, Министарство здравља Русије регистровало је у августу прву на свету вакцину за превенцију нове коронавирусне инфекције ковид 19, коју је развио Научни институт „Гамалеја“ заједно са руским Фондом за директне инвестиције. Она тренутно пролази трећу фазу тестирања.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала