„Разбићемо вас у парампарчад“: Приступ САД изградњи „Северног тока 2“ подсећа на мафијашке методе

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаИзградња гасовода Северни ток 2 у Немачкој
Изградња гасовода Северни ток 2 у Немачкој - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички приступ изградњи гасовода „Северни ток 2“ подсећа на методе мафије, изјавио је шеф Одбора за економију и енергетику немачког Бундестага Клаус Ернст у интервјуу за лист „Јунге Велт“.

Недељник „Цајт“ је раније објавио да је немачка влада понудила САД споразум тежак милијарду долара у замену за то да Вашингтон одустане од санкција против пројекта „Северни ток 2“, изразивши спремност да у Немачкој финансира изградњу два терминала за пријем америчког течног природног гаса.

Према наводима недељника, о томе се говори у писму вицеканцелара, немачког министра финансија Олафа Шолца упућеном америчком министру финансија Стивену Мнучину 7. августа.

„Уколико је тачно, то је сервилност најгоре врсте. Није могуће да бисмо се у случају уцене откупили тако што бисмо Американцима давали терминале за гас из шкриљаца, који нама није потребан“, рекао је Ернст.

Како је рекао „метод, који у том случају користе САД, подсећа на мафију“.

„Америчка влада каже: 'Желимо да вас заштитимо, али, уколико нам то не дозволите, разбићемо вас у парампарчад'“, додао је.

Ернст је рекао да Америку занима искључиво реализација сопствених економских интереса и да је то страшно.

Немце не занимају санкције против Русије

Говорећи о санкцијама против Русије, члан комитета Бундестага за људска права Валдемар Герт изјавио је да грађани Немачке нису заинтересовани за њих, јер, како је рекао, Европа нема будућност без сарадње Москве и Берлина.

Изградња гасовода - Sputnik Србија
„Немци ће бити у мраку“: Немачки посланик упозорио на последице одустајања од „Северног тока 2“

„Немачки народ није заинтересован за санкције, он никада није био нити ће бити непријатељ руског народа. Оно што сада видимо у политичкој арени - стварање напетости, није опште мишљење немачког народа. Зато смо данас овде, како бисмо нашим парламентарцима и колегама такође рекли да постоје парламентарци у Немачкој који су заинтересовани за нашу међусобну сарадњу и развој“, рекао је посланик.

Он је истакао да „европски континент нема будућност без сарадње Русије и Немачке“.

„Стога сматрам да смо данас обрадили веома важна питања и то је почетак нове фазе у односима на пољу сарадње и пријатељства. Исход тог процеса би требало да се заврши стварањем слободног економског простора – од Лисабона до Владивостока. Тада ће наша деца имати срећан и сигуран живот“, рекао је.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала