Рогозин о Путиновим критикама: Испоштовали смо договорени рок, пробила га је влада

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин и Дмитриј Рогозин
Владимир Путин и Дмитриј Рогозин  - Sputnik Србија
Пратите нас
Након критике коју му је упутио руски председник Владимир Путин, генерални директор „Роскосмоса“ Дмитриј Рогозин изјавио је да са одобравањем програма за развој свемира одуговлачи влада.
„Пројекти програма за стварање ракетно-космичког комплекса супертешке класе и мултисателитске орбиталне групе 'Сфера' поднети су руској влади у договорено време – у августу ове године“, написао је Рогозин на свом Твитер налогу. 

​Истовремено, шеф „Роскосмоса“ изразио је наду да ће „након данашњег састанка бити договорен износ финансирања тих програма, а да ће сами програми бити усвојени“.

„Захвалан сам председнику на подршци развоја научног свемира. То је важан резултат данашњег састанка са Путином“, написао је он.

Рогозин је у интервјуу за Спутњик у августу рекао да ће до краја ове године влади бити поднет на одобрење Јединствени државни програм свемирских активности Русије. 

Према његовим речима, он би требало да обухвати програме према „супертежини“, групи „Сфери“, развоју навигационе групе „Глонас“, сегментима везаним за стварање копнене космичке инфраструктуре на космодрому „Восточни“, као и инвестициони пројекти.

Подсетимо, Путин је током данашег састанка тражио да се објасне разлози кашњења одобравања програма, у оквиру којих је „Роскосмос“ требало да направи, између осталог, супертешку ракету.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала