Становници Мичигена се масовно наоружавају пред изборе у Америци

© AFP 2023 / Robyn BeckИзбори у Америци, Њујорк
Избори у Америци, Њујорк  - Sputnik Србија
Пратите нас
Становници америчке државе Мичиген масовно купују оружје пред сутрашње председничке изборе у САД, пише Скај њуз.

„Они чак ни не знају како функционише изборни процес. Само желе да купе оружје - и дневно имам око стотину позива у вези с тим“, каже  Бил Кјучик, власник продавнице оружја показујући на празну витрину у којој се, како каже иначе налази око "стотинак пушака".

Грађани Мичигена, кључне "колебљиве" државе, тзв. свинг државе за које се не зна поуздано за ког кандидата ће гласати, наоружавају се због страха од грађанских немира у случају спорног изборног резултата.

Последњих недеља, Мичиген се показао и као жариште домаћих милитантних активности.

Најочигледнији пример је откриће завере за отмицу демократске гувернерке Гречен Витмер због њених мера затварања у борби против корона вируса.

Пре само неколико дана, ФБИ и полиција државе Мичиген ухапсили су самопроглашеног лидера групе супрематистичке белачке групе, оптуживши га за вишеструке злочине и руковођење "кампом мржње" у тој држави.

Стручњак за борбу против тероризма Џавед Али верује да су три кључна фактора довела до овог очигледног наглог пораста домаћих терористичких претњи - утицај пандемије и ограничења која су из тога произашла, протести због социјалне правде у почетку подстакнути убиством црнца Џорџа Флојда, као и појачана политичка реторика.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала