Центар „Вектор“: Масовна вакцинација почиње следеће године

© Пресс-служба Роспотребнадзора / Уђи у базу фотографијаВакцина против вируса корона "ЕпиВакКорона" коју је развио руски Државни научни центар "Вектор"
Вакцина против вируса корона ЕпиВакКорона коју је развио руски Државни научни центар Вектор - Sputnik Србија
Пратите нас
Планирано је да масовна вакцинација против вируса корона вакцином „ЕпиВакКорона“ започне 2021. године, изјавио је директор центра „Вектор“ Ринат Макјутов.

„Почетак кампање масовне вакцинације планиран је 2021. године“, саопштио је он порталу стопкоронавирус.рф.

Како је рекао, приоритети приликом вакцинације биће запослени у медицинским и образовним организацијама, полицији, јавном превозу, трговини и многи други чији је рад повезан са непосредним контактом са великим бројем људи.

Директор „Вектора“ је истакао да је једна од предности вакцине „ЕпиВакКорона“ њена ефикасност против генетски и антигенски хетерогених сојева вируса.

Вакцинација првих добровољаца – у новембру

Истовремено, прес-служба руске агенције за фитосанитарни надзор (Роспотребнадзор) саопштила је да ће први добровољци, који учествују у пострегистрационим испитивањима те вакцине, примити вакцину у новембру.

Роспотребнадзор је додао да „Вектор“ сада призводи вакцину за пострегистрацијска испитивања и да одабир добровољаца још није почео.

„Испитивање ће се одвијати у неколико региона Руске Федерације. У току су преговори са организацијама на основу којих ће добровољци бити вакцинисани“, саопштила је прес-служба.

Подсетимо, у октобру је председник Русије Владимир Путин објавио о регистрацији друге руске вакцине против вируса корона, коју је развио Државни Научни центар „Вектор“, а која је названа „ЕпиВакКорона“.

Директор Центра „Вектор“ је недавно саопштио да би пострегистрациона испитивања вакцине могла почети у новембру.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала