Војни експеримент или паранормална појава: Пећина у којој се телефони гасе, а вода капље наопако

CC0 / пиксабеј / Пећина
Пећина - Sputnik Србија
Пратите нас
Већ на улазу осети се чудна енергија која не долази с овог света, испричао је Димитриос Макридопоулос о грчкој пећини уз коју се вежу разна сведочанства и нагађања о војним експериментима.

Тајновито место надомак Атине готово да нико и не обилази. Разлог томе јесу бројна сујеверја која долазе да истраже само обожаваоци паранормалног. Пећина Давелис налази се на југозападној страни планине Пендели, с које је својевремено долазио материјал за изградњу Партенона.

Пећина је названа по разбојнику из деветнаестог века по имену Давелис. Он ју је са својом бандом користио као скровиште, а према легенди, постојао је и лавиринт тунела који је водио до куће војвоткиње која му је била љубавница. На улазу у пећину, у стени налази се црква пустињака из 12. века.

Мало дубље у пећини поштовао се бог Пан, а остаци који то потврђују могу се видети у Археолошком музеју у Атини. На једном од зидова могу се видети рељефи некадашњих путника, укључујући неколико енглеских писаца деветнаестог и раног двадесетог века.

Постоје записи о томе да је грчка војска онде изводила поверљиве операције, због чега је пећина била затворена за јавност. Повезивала се и с нуклеарним оружјем, експериментима током хладног рата те бројним теоријама завере. Паранормални статус добила је због најразличитијих исповести посетилаца. Наводно су видели воду која капље с пода према врху пећине, створења налик мачкама која ходају усправно, а и са електронским уређајима се нешто чудно збива – гасе се и кваре када сте у пећини.

Димитриос Макридопулос је увек био опчињен необичним појавама. Прождирући књиге о окултним феноменима, од детињства до одраслих година, постао је знатижељан о планини Пентели, облика пирамиде.

Без обзира на то шта је истина, студија коју је спровео Јоргос Д. Пападеас из Института за геологију и истраживање минерала Грчке из 2002. године наводи да постоји нешто необично у пећини. Научници су пронашли плочу обогаћену графитом између слојева мермера, што планину чини добрим проводником електромагнетних таласа, преноси портал Б92.

Осим тога, мермер са ове планине поседује одређена научна својства која га доводе до добијања електричног набоја у условима високог притиска, чиме се могу објаснити бизарне електромагнетске појаве, али и здравствене, попут вртоглавице и дезоријентације.

На тај начин, Димитриос Папаниколау, професор геологије на Универзитету у Атини који проучава Пентели још од 1973. године, каже да се у планини не догађа ништа паранормално већ да је наука све објаснила.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала