Аргентина ће бесплатно вакцинисати грађане руском вакцином „Спутњиком V“

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Уђи у базу фотографијаРуска вакцина „Спутњик V“
Руска вакцина „Спутњик V“ - Sputnik Србија
Пратите нас
У Аргентини ће вакцинација против вируса корона руском вакцином „Спутњик V“ бити бесплатна, председник те земље Алберто Фернандес тражио је да Аргентина добије вакцину што пре, изјавила је помоћница шефа државе Сесилија Николина, која је била на преговорима у Москви.

„Председник се обавезао да ће уложити све напоре како би земља добила вакцину у најкраћем могућем року“, рекла је она у интервјуу за радио „Дестапе“.

Николини је истакла да ће руска вакцина бити бесплатна. „'Спутњик V' кошта 19,9 долара, али ће бити бесплатан за све. Целокупно становништво земље моћи ће да добије приступ бесплатној вакцини“, додала је.

Ампула вакцине Спутњик V против вируса корона - Sputnik Србија
Аргентина чека прву велику серију руске вакцине против короне

Истовремено, помоћница председника је нагласила да ће вакцинација против вируса корона бити највећа кампања у историји Аргентине. Према њеним речима, земља не преговара само о добијању вакцине из Русије, већ и сарађује са компанијама „Астра Зенека“ и „Фajзер“.

Раније је Фернандес саопштио да би Аргентина у децембру-јануару могла да добије од Русије 25 милиона доза вакцине против вируса корона „Спутњик V“. Лидер Аргентине је такође изјавио је да ће примити руску вакцину када буде доступна за остале грађане земље.

Подсетимо, Министарство здравља Русије регистровало је у августу прву на свету вакцину за превенцију нове коронавирусне инфекције ковид 19, коју је развио Научни институт „Гамалеја“ заједно са руским Фондом за директне инвестиције.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала