Баку тврди да противник гранатира два региона, а Јерменија саопштава о озбиљним губицима Азербејџана

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаПоглед на Степанакерт у Нагорно-Карабаху
Поглед на Степанакерт у Нагорно-Карабаху - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство одбране Азербејџана је саопштило да Оружане снаге Јерменије гађају територије Агдамског и Агџабединског региона, који се налазе у близини борбене зоне у Нагорно-Карабаху, док јерменска страна тврди да је Азербејџан претрпео „велике губитке у борбама на југоистоку“.

 

„Јединице Оружаних снага Јерменије поново гранатирају цивилну инфраструктуру у селима Агдамског и Агџабединског региона. Јединице азербејџанске армије предузимају адекватне реципрочне мере“, саопштила је прес-служба.

Са друге стране, портпаролка Министарства одбране Јерменије Шушан Степањан је саопштила да су специјалне јединице Оружаних снага Азербејџана претрпеле озбиљне губитке у борбама на југоистоку Нагорно-Карабаха.

„Током војних операција у југоисточном правцу фронта, армија одбране Нагорно-Карабаха и добровољци последњих дана су приредили противнику прави 'пакао' у нашим шумама. Терористичке групе и јединице специјалних снага противника и даље трпе озбиљне губитке у људству и техници“, написала је Степањан на Фејсбуку.

Азербејџанска војска тврди да су њихови војници ликвидирали извиђачку диверзантску групу Оружаних снага Јерменија у правцу Зангиланског региона.

„Другог новембра, на државној граници са Јерменијом у правцу Зангиланског региона Азербејџана спречена је још једна провокација противника. Ликвидирана је извиђачка диверзантска група противника, која је напала наше јединице са територије Јерменије, покушавајући да заузме повољна узвишења код државне границе. Противник је био приморан да се повуче, остављајући за собом губитке у људству и муницију“, наводи се у саопштењу прес-службе Министарства одбране.

Портпаролка Министарства одбране Јерменије Шушан Степањан је демантовала ову информацију.

 

Прочитајте још:

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала