Епархија будљиманско-никшићка објавила саопштење о здравственом стању владике Јоаникија

© Sputnik / Александар МилачићВладика Јоаникије одржао је потресан говор на сахрани митрополита Амфилохија у Подгорици.
Владика Јоаникије одржао је потресан говор на сахрани митрополита Амфилохија у Подгорици. - Sputnik Србија
Пратите нас
Епархија будљиманско-никшићка објавила је саопштење о здравственом стању владике Јоаникија. Саопштење објављујемо у целини:

"Са обзиром на медијске написе који су вечерас изазвали велику забринутост верног народа, желимо да овим путем известимо јавност о здравственом стању Његовог преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког и администратора Митрополије црногорско-приморске Јоаникија.

Током данашњег дана владика је осјетио малаксалост уз констатовану благо повишену тјелесну температуру. Непосредно затим владика се самоизоловао у Ђурђевим Ступовима, катедралном манастиру Епархије будимљанско-никшићке.

Након опсежног физикалног прегледа и лабораторијских налаза, љекари су констатовали да је физикални налаз по системима уредан и да су фактори запаљења у физиолошким границама.

Након ординиране симптоматске терапије (љекови за обарање температуре и витамини) владика нема повишену тјелесну температуру и осјећа се добро. За сјутра је планирана даља дијагностика (скенер плућа и вирусолошко тестирање на нови корона вирус - PCR, која је једина званична дијагностичка метода на основу које се издаје налаз на COVID 19).  

Епископ је под будним надзором љекара који ће редовно пратити његово здравствено стање.

Позивамо јавност да се о здравственом стању Епископа информише искључиво преко званичних гласила Епархије будимљанско-никшићке и Митрополије црногорско-приморске", закључује се у саопштењу Епархије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала