Фестивал фотографије „Визуализатор” од 18. новембра до 5. децембра

© Рудолф СтроблФотографија Рудолфа Стобла, учесника фестивала Визуализатор
Фотографија Рудолфа Стобла, учесника фестивала Визуализатор - Sputnik Србија
Пратите нас
Осми Фестивал фотографије „Визуализатор” биће одржан од 18. новембра до 5. децембра у Београду. Фестивал ће бити отворен изложбом одабраних радова италијанског фотографа Стефана де Луиђија, члана престижне светске агенције VII.

Током петнаестодневног програма фестивал „Визуализатор” представља домете, како светске, тако и домаће фотографске сцене и подстиче међусекторску сарадњу. Он уједно активира и едукује публику, стварајући фестивалску платформу кроз десет изложби, пет трибина, шест радионица и презентације портфолија.

 

© Tara FallauxФотографија холандске ауторке Таре Фоло, представљена на изложби у оквиру фестивала Визуализатор
Фестивал фотографије „Визуализатор” од 18. новембра до 5. децембра - Sputnik Србија
Фотографија холандске ауторке Таре Фоло, представљена на изложби у оквиру фестивала Визуализатор

Учесници фестивала су и Холанђанка Тара Фало, Фото савез Србије, српски фотограф Драгољуб Замуровић, Аустријанац Рудолф Стробл, Данац Мадс Греве, професор фото-новинарства на Данској школи за медије и новинарство, као и Норвежанка Линда Бурнан Енгелберт.

 

Изложбе и трибине ће бити организоване у Установи културе Стари град, Центру за образовање и културу „Божидарац 1947”, Кући Ђуре Јакшића, Галерији „Прогрес” и другим просторима.

© Stefano de LuigiФотографија италијанског аутора Стефана де Луиђија, део изложбе у оквиру фестивала "Визуализатор"
Фестивал фотографије „Визуализатор” од 18. новембра до 5. децембра - Sputnik Србија
Фотографија италијанског аутора Стефана де Луиђија, део изложбе у оквиру фестивала "Визуализатор"

Циљ пројекта је промоција фотографске уметности, документарне фотографије и медијске писмености, навели су организатори из Центра за развој фотографије.

Конкурс Прес фото Србија

У сарадњи с Удружењем новинара Србије, Центар за развој фотографије је и ове године расписао конкурс за избор најбоље фотографије у домаћим медијима „Прес Фото Србија".

Конкурс је отворен до 12. новембра и право учешћа на њему имају сви медијски фотографи, држављани Србије, који су фотографије снимили у Србији и иностранству у периоду од 1. јануара 2019. до 1. новембра 2020. године, као и страни фотографи који су фотографије снимили на подручју Србије у истом периоду.

Конкурс прати и изложба одабраних радова, који ће бити изложени у оквиру фестивала фотографије „Визуализатор” у периоду од 18. новембра до 5. децембра.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала